Συρία: 19 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Συρία: 19 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα χωριό στο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ της Συρίας, με αποτέλεσμα το θάνατο 19 ανθρώπων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια υπηρεσία διάσωσης.

Το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα πραγματοποίησαν μαχητικά είτε της συριακής κυβέρνησης είτε ρωσικά. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον συριακό στρατό ή τη Ρωσία, που αμφότεροι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι στο στόχαστρό τους βάζουν μόνο μαχητές.

Τα μαχητικά έπληξαν την πόλη Μαάρ Σουρίν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τέσσερα παιδιά, ακτιβιστές και διασώστες σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτική άμυνα της Ιντλίμπ, μια υπηρεσία διάσωσης γνωστή ως Λευκά Κράνη, που δραστηριοποιείται στα εδάφη των ανταρτών, ανακοίνωσε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν.