Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη βορειοδυτική Συρία, στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών τις οποίες πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές είχαν στόχο κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Ζάρνταν, στην επαρχία Ιντλίμπ. Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν περίπου 50 πολίτες, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν ανέφερε πως ο απολογισμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, διότι πολλοί άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από κτήρια που μετατράπηκαν σε συντρίμμια. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη επιτόπου είδε έναν μεγάλο κρατήρα ανάμεσα σε διώροφα και τριώροφα ακίνητα που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ παραμένει εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης και το κατέχουν διάφορες οργανώσεις ανταρτών ή τζιχαντιστών. Μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία το 2015 στο πλευρό του, το συριακό καθεστώς έχει ανακτήσει τον έλεγχο της μισής και πλέον επικράτειας της χώρας. Πάνω από 350.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα αυτή, το 2011.

naftemporiki