Συρία: Καταρρίφθηκε ισραηλινό F16 – Το Ισραήλ κατέστρεψε ιρανικό drone (Φώτο)

Συρία: Καταρρίφθηκε ισραηλινό F16 – Το Ισραήλ κατέστρεψε ιρανικό drone (Φώτο)

Συριακό αντιπυραυλικό κατέρριψε ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος το Σάββατο και το Ισραήλ έπληξε έναν ιρανικό στόχο με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο του από τη Συρία, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός και μεταδίδει το Reuters.

Ευρήματα στο βόρειο Ισραήλ έδειξαν λευκά θραύσματα αεροσκαφών διάσπαρτα στο έδαφος.

Είναι ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που αφορούσαν το Ισραήλ, το Ιράν και τη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια.

“Ένα ελικόπτερο μάχης με επιτυχία κατέρριψε ένα ιρανικό UAV που ξεκίνησε από τη Συρία και διείσδυσε στο Ισραήλ”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση.

“Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ έχουν στοχεύσει στα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Καταστροφικό το συριακό αντιπυραυλικό, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ασφαλείς οι πιλότοι “, δήλωσε στο Twitter ο Ισραηλινός εκπρόσωπος των στρατιωτικών, ο υπολοχαγός Jonathan Conricus.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν μια στρατιωτική πηγή λέγοντας ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας είχε πυρποληθεί σε μια ισραηλινή πράξη “επιθετικότητας” εναντίον στρατιωτικής βάσης και χτύπησε “περισσότερα από ένα αεροσκάφη”.

“Η εχθρική οντότητα του Ισραήλ σήμερα την αυγή πραγματοποίησε μια νέα επίθεση εναντίον μιας από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιοχή. Οι αεροπορικές μας άμυνες την αντιμετώπισαν και έπληξαν περισσότερα από ένα αεροπλάνα», δήλωσε η μη αναγνωρισμένη στρατιωτική πηγή.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το αεριωθούμενο αεροσκάφος συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε μία σπάνια επίσκεψη στο μέτωπο Ισραήλ-Συρίας την Τρίτη και προειδοποίησε τους εχθρούς του Ισραήλ να μην «δοκιμάσουν» την αποφασιστικότητά του. Ωστόσο, δεν ανέφερε ονομαστικά το Ιράν ή τη συμμαχία του με τον Λιβυκό στρατό, τη Χεζμπολάχ, και τους δύο βασικούς παράγοντες του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

The remains of an F-16 Israeli war plane can be seen near the Israeli village of Harduf, Israel February 10, 2018. REUTERS/Herzie Shapira

(Φώτο: REUTERS/Herzie Shapira)