Συρία: Έξι άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

Συρία: Έξι άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί, από πυρά πυροβολικού που είχαν στόχο δύο κοινότητες της επαρχίας Ντεράα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η νότια Συρία, που αποτελείται κυρίως από τις επαρχίες Ντεράα και Κουνέιτρα και όπου κυριαρχούν οργανώσεις ανταρτών, αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών στις οποίες εμπλέκονται περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις με στόχο να αποτρέψουν μια στρατιωτική επιχείρηση του καθεστώτος σε αυτό τον τομέα.

Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμνπτέλ Ραχμάν, ενώ η Ουάσιγκτον προειδοποίησε τη Δαμασκό να μην θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν από θέσεις του καθεστώτος, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Κάθε στρατιωτική δράση της συριακής κυβέρνησης εναντίον της ζώνης αποκλιμάκωσης στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας κινδυνεύει να διευρύνει τη σύγκρουση», τόνισε χθες εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

«Επαναλαμβάνουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν αυστηρά και κατάλληλα μέτρα σε απάντηση των παραβιάσεων της συριακής κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.