Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες επιβάτες στο Ιράν!

Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες επιβάτες στο Ιράν!

Σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Ιράν κοντά στην πόλη Σεμιρόμ συνετρίβη ένα αεροσκάφος που μετέφερε δεκάδες επιβάτες.

Το αεροπλάνο της Aseman Airlinew εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Τεχεράνη προς την πόλη Γιασούτζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, όταν χάθηκε από το ραντάρ περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ στις 5π.μ. τοπική ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερεαν ότι το αεροσκάφος –ένα ΑΤR -70 ηλικίας 20 ετών- φάνηκε σαν να προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα λιβάδι όταν συνετρίβη.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν με ελικόπτερο στο σημείο για να εντοπίσουν επιζώντες, αλλά η περιοχή είναι δυσπρόσιτη αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ και δεν μπορούν να φθάσουν εκεί ασθενοφόρα.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars κάνει λόγο για 66, άλλα για έως και 100.

Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί επί δεκαετίες στο Ιράν, ο στόλος των εμπορικών του αεροσκαφών είναι γηρασμένος με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να σημειώνονται σχετικά συχνά αεροπορικά δυστυχήματα. Μετά την ιστορική συμφωνία του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα η Τεχεράνη έχει υπογράψει συμφωνίες με την Airbus και την Boeing για την αγορά νέων επιβατικών αεροπλάνων.

iefimerida.gr