«Συνοδεία» 25 δημοσιογράφων οι Μοσκοβισί – Κοστέλο στην Ελλάδα

«Συνοδεία» 25 δημοσιογράφων οι Μοσκοβισί – Κοστέλο στην Ελλάδα

Μια τριήμερη διαδικασία για τη θετική προβολή της χώρας αρχίζει από σήμερα το πρωί με βάση την πρωτοβουλία του Eλληνικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσκαλέσει στη χώρα 25 δημοσιογράφους από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Παρόντες στην Αθήνα θα είναι ο επικεφαλής της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντέκλαν Κοστέλο και από την Πέμπτη ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.  O στόχος είναι οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι να έχουν την ευκαιρία συνομιλήσουν με την πολιτική ηγεσία της χώρας, να μάθουν τι συμβαίνει από πρώτο χέρι και να προβληθεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί.

Σήμερα Τετάρτη οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για την εφαρμογή του προγράμματος από τον κ. Κοστέλο ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής τους θα συναντηθούν (μεταξύ άλλων) με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς της κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χουλιαράκη.

Παράλληλα, όπως έχει προγραμματιστεί, την Πέμπτη αρχίζει το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Μοσκοβισί:

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 09.30) καθώς και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 15.00). Την ίδια μέρα ο κ. Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στις 09.15 στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Την ίδια ημέρα ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του Επιτρόπου διαμορφώνεται ως εξής:

-Στις 8/2, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρο Φέσσα καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο “The World in 2018 Gala Dinner” του The Economist (ώρα 19:30).

-Στις 9/2, ο Επίτροπος Moscovici θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα “Grèce: les chemins de l’espoir – Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας” (ώρα 11:00).

«Η Επιτροπή Γιούνκερ αλλά και ο Επίτροπος Μοσκοβισί προσωπικά έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα» δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου ο νέος Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

protothema.gr