Συνεδριάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ για τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία

Συνεδριάζει το Σ.Α. του ΟΗΕ για τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει στις 18:00 ώρα Ελλάδος (11.00 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης) κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, μετά τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά συριακών στόχων, όπως ανέφεραν διπλωμάτες.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τις άλλες χώρες που έλαβαν μέρος στις επιδρομές στη Συρία. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «Kommersant daily» πως η Μόσχα ενδιαφερόταν για συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως οι πυραυλικές επιθέσεις κατά συριακών στόχων θα επιδράσουν αρνητικά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. «Η ενέργεια αυτή δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στους εξτρεμιστές και τους ενόπλους ότι πράττουν σωστά πράγματα» σημείωσε η ίδια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ενημέρωση του ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία θα ενημερώσουν σήμερα τη συμμαχία για τις συντονισμένες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις τους. Η συνεδρίαση των 29 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ ξεκίνησε γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Το ΝΑΤΟ δεν είχε συμμετοχή στην πραγματοποίηση των σημερινών αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων κατά συριακών στόχων, ενώ ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τη στήριξή του στις επιθέσεις με σημερινή ανακοίνωσή του.

«Η ενέργεια αυτή θα περιορίσει την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα κατά του συριακού λαού» ανέφερε συγκεκριμένα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.naftemporiki.gr