Συναγερμός στις Βρυξέλλες με ένοπλο που έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του (Φώτο)

Συναγερμός στις Βρυξέλλες με ένοπλο που έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του (Φώτο)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες .

Δυνάμεις της αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν κυκλώσει ένα σπίτι όπου πιστεύεται ότι έχει ταμπουρωθεί τουλάχιστον ένας ένοπλος.

Ελικόπτερο πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από το σπίτι, που βρίσκεται κοντά σε δημοτικό σχολείο με περίπου 350 μαθητές στη συνοικία Forest της βελγικής πρωτεύουσας, πλησίον της πλατείας Σεν Ντενί. Οι υπεύθυνοι του σχολείου έβαλαν τα παιδιά μέσα στο κτίριο για παν ενδεχόμενο.

Οι Αρχές απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και διέταξαν τους περιοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

«Βρισκόμουν πίσω από ένα λεωφορείο, όταν ξαφνικά έφθασαν αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια. Μας είπαν να φύγουμε από τον δρόμο. Έκανα λοιπόν στροφή 180 μοιρών και είδα τους πεζούς να αρχίζουν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήρθα σπίτι στη Λεωφόρο Zaman. Από τότε, ακούμε τις σειρήνες και ελικόπτερα από τις 12:30, αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς σε τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL ένας άνδρας πολωνικής καταγωγής εμφανίστηκε σε κατάσταση σοκ γύρω στις 12:14 τοπική ώρα σε κατάστημα και είπε ότι έγινε ένας φόνος το πρωί στο Forest, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που έδωσε ο άνδρας, αλλά δεν βρήκαν τίποτε. Αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή ανέφεραν προβλήματα σε μια άλλη διεύθυνση.

Ο δήμαρχος της συνοικίας, Μαρκ Ζαν Γκισέλ επιβεβαίωσε την κινητοποίηση των Αρχών επειδή υπάρχουν υποψίες για την παρουσία ενόπλου σε κτίριο της οδού Jean-Baptiste Vanpé. «Δυνάμεις της αστυνομίας ειδοποιήθηκαν γύρω στις 12:30 για την παρουσία ενόπλου (ή ενόπλων) σ’ ένα ακίνητο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητείται η επέμβαση ειδικών δυνάμεων, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το κτίριο κι αν υπάρχουν ένοπλοι. Σ’ αυτή τη φάση φαίνεται ότι πρόκειται για περιστατικό προσωπικών διαφορών. Δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία», δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr