Συνάντηση Τσίπρα – Ρος την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Τσίπρα – Ρος την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ να προβληματίζουν το Μαξίμου, αφού το Σκοπιανό “ζεσταίνεται” ανησυχητικά, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στη φετινή Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας.

Η παρουσία του αμερικανικού παράγοντα, με τις ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα, έχει δώσει μια υπεραξία στη διοργάνωση και μόνο από την παρουσία τεράστιων κολοσσών στην Ελλάδα και στις προοπτικές συνεργασιών που ανοίγονται. Αυτές τις ευκαιρίες θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ  Γουίλμπουρ Ρος κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Η σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών σε μια σειρά από εμπορικά προγράμματα είναι το ζητούμενο, εξειδικεύοντας τις συζητήσεις που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας με τον Ντοναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο πέρυσι τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μια μέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ στην πόλη και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει και τετ α τετ με CEOs μεγάλων εταιριών.

Οι ΗΠΑ καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 της Έκθεσης με 60 εταιρίες και φορείς ανάμεσά τους τις Facebοok, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κλπ.

Ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ τόνισε πως η αμερικανική παρουσία στην 83η ΔΕΘ δείχνει και το πόσο αναγνωρίζει η χώρα του τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι διοργανωτές μιλούν ήδη για τη μεγαλύτερη έκθεση της 20ετίας με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 το 2017 και 556 το 2012. Η συνολική κάλυψη σε στεγασμένους και υπαίθριους χώρους μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τ.μ. από 27.191 τ.μ. πέρυσι.

Αναβαθμισμένη είναι φέτος η συμμετοχή της Ινδίας αφού θα είναι η τιμώμενη χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.