Συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με τον πρόεδρο του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

Συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με τον πρόεδρο του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε σήμερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο γραφείο του στη βουλή.

Οι δύο άντρες συζήτησαν αναλυτικά για τις εξελίξεις στο κυπριακό, για την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, έτσι ώστε να σταματήσει η κατοχή και να ενωθεί ξανά το νησί.

Όπως συμφώνησαν, η εξεύρεση λύσης παραμένει προτεραιότητα για τις πατριωτικές δυνάμεις στην Κύπρο, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να συνυπάρξουν και να αξιοποιήσουν τον τόπο τους ως μέρος της ΕΕ.

Η λύση θα δημιουργήσει συνθήκες ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και δεν θα αφήσει περιθώρια για επιθετικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας. Οι δύο συνομιλητές τόνισαν ότι η επανέναρξη των συνομιλιών δεν θα πρέπει να καθυστερεί συνεχώς γιατί αυτό βοηθάει μόνο αυτούς που επιδιώκουν τη διχοτόμηση του νησιού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρέσβης ε.τ. κ.Γιώργος Κακλίκης, η σύμβουλος του προέδρου του ΑΚΕΛ Μαρίνα Σάββα και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.