Συνάντηση Γαβρόγλου-εκπαιδευτικών: Τον Οκτώβριο η ανακοίνωση των προσλήψεων που θα γίνουν στο..μέλλον

Συνάντηση Γαβρόγλου-εκπαιδευτικών: Τον Οκτώβριο η ανακοίνωση των προσλήψεων που θα γίνουν στο..μέλλον

Χωρίς δεσμεύσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ολοκληρώθηκε η συνάντηση με αντιπροσωπείες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Το αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί ήταν οι μόνιμοι διορισμοί. Ο υπουργός απάντησε ότι, όπως έχει και δημόσια δηλώσει, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης να δρομολογηθούν, ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος, που οξύνεται κάθε χρόνο» είπε ο κ. Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Όπως ανέφερε η πλευρά των εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Να σημειώσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Λίγο μετά το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στη συγκέντρωση, κατάφερε να εισβάλει στον προαύλιο χώρο και εν συνεχεία στο κτίριο του υπουργείου. Μέχρι αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο κεντρικό αμφιθέατρο του ισογείου