Συμμαχία Γαλλίας – Ευρώπης – Κίνας προσβλέπει ο Εμμανουέλ Μακρόν

Συμμαχία Γαλλίας – Ευρώπης – Κίνας προσβλέπει ο Εμμανουέλ Μακρόν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν τάχθηκε σήμερα από το Σιάν υπέρ μίας μεγάλης συμμαχίας ανάμεσα στη Γαλλία, την Ευρώπη και την Κίνα, επικεντρώνοντας στο Κλίμα και το σχέδιο «Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού» του Πεκίνου, δεσμευόμενος να επανέρχεται στην Κίνα «τουλάχιστον μία φόρα κάθε χρόνο».

«Οι τύχες μας είναι συνδεδεμένες», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σιάν, κοιτίδα του κινεζικού πολιτισμού και πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην Κίνα, όπου έφθασε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Το μέλλον έχει ανάγκη από τη Γαλλία, την Ευρώπη και την Κίνα. Είμαστε η μνήμη του κόσμου. Σε εμάς ανήκει να αποφασίσουμε για το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σήμερα το απόγευμα και αύριο στο Πεκίνο, θα προτείνει την «επανεκκίνηση της κλιματικής μάχης» με την «προετοιμασία της ενίσχυσης των δεσμεύσεών μας» κατά της υπερθέρμανσης, κατά τη διάρκεια της COP 24 στην Πολωνία στο τέλος του 2018.

Για τον πρόεδρο της Γαλλίας, η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού επιβάλλει μία κοινή γαλλοκινεζική ηγεσία στον τομέα αυτόν. Ανακοίνωσε έτσι για το 2018-2019 την οργάνωση μίας «γαλλοκινεζικής χρονιάς οικολογικής μετάβασης»