Συμβολαιογράφοι: ”Καμία πρώτη κατοικία στους σημερινούς πλειστηριασμούς”

Συμβολαιογράφοι: ”Καμία πρώτη κατοικία στους σημερινούς πλειστηριασμούς”

Οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια που ξεκινούν από 222.000 ευρώ και φθάνουν έως τις 800.000 ευρώ.

Αφορούν, σύμφωνα με τον συμβολαιογραφικό σύλλογο, οι 4 πλειστηριασμοί που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα από συμβολαιογραφείο στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου αναμένεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες.

 Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος επισημαίνει ότι καμία πρώτη κατοικία δεν βγαίνει στο σφυρί, όπως λανθασμένα υποστηρίζουν οι αντιδρώντες.

“Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000). Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών. Ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν είναι πλήρη επιδιώκοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ως θεματοφύλακες όμως της νομιμότητας και της συγκεκριμένης διαδικασίας θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε διευκρινήσεις προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μαθαίνει τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών».

iefimerida