Συλλήψεις για «φρουτάκια» στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για «φρουτάκια» στη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε προχθές, 6 Ιουνίου 2018, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο οποίο διεξάγονταν τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ο ιδιοκτήτης, ένας υπάλληλος του καταστήματος και ένας ημεδαπός θαμώνας – παίκτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 21 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε ο ημεδαπός συλληφθείς παίκτης να συμμετέχει σε ίδιο τυχερό παίγνιο μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούσαν ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • στην κατοχή του ιδιοκτήτη και του υπαλλήλου, συνολικό χρηματικό ποσό 1.160 ευρώ,
  • πλήθος καρτών και σημειώσεων επί των οποίων αναγράφονταν κωδικοί πρόσβασης, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες περιέχουν ονόματα, ημερομηνίες και ποσά,
  • πλήθος αποδείξεων POS του καταστήματος,
  • σημειώσεις με ονόματα καθώς και αντίστοιχους κωδικούς εισόδου, ονόματα χρήστη και ποσά ανά μήνα,
  • κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και λοιπός εξοπλισμός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.