Συγκεντρώνονται οι πολίτες για το στρατόπεδο Ζιάκα

Συγκεντρώνονται οι πολίτες για το στρατόπεδο Ζιάκα

Συγκέντρωση στην είσοδο του Στρατοπέδου Ζιάκα έχει προγραμματίσει η ομάδα πολιτών του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου «Διάλογος». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 4.30 μ.μ.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «Θεωρούμε ότι η έκταση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, αποτελεί την τελευταία εναπομένουσα ευκαιρία για τη δυτική Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να αντιστραφεί η πορεία της ρυπογόνου, αλλά και σοβαρά αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας του μοντέλου ανάπτυξης που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση.»

Κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση και μια πρώτη γνωριμία του χώρου και των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Η ανακοίνωσή τους αναλυτικά αναφέρει 

«Σιωπή εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την κυβερνητική απόφαση να μισθωθεί η έκταση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε., για την εγκατάσταση κέντρου εφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics). Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα βρίσκει αντιμέτωπη την τοπική κοινωνία του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου, η οποία δεν κλήθηκε μέχρι στιγμής, όχι να συναποφασίσει μέσω των θεσμών της, αλλά ούτε καν να εκφέρει άποψη, για ένα θέμα που αφορά άμεσα τη ζωή των δημοτών, το παρόν και το μέλλον μας, και την αντιμετώπιση ή την επιδείνωση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής, στο πλαίσιο συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδίου.

Η ομάδα πολιτών του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου Διάλογος πιστεύουμε ότι η χρήση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι η περίπτωση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον της ποιότητας ζωής των πολιτών. αλλά, αντίθετα, να την βελτιώνει. Θεωρούμε ότι η έκταση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, αποτελεί την τελευταία εναπομένουσα ευκαιρία για τη δυτική Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να αντιστραφεί η πορεία της ρυπογόνου, αλλά και σοβαρά αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας του μοντέλου ανάπτυξης που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση.

Με αυτόν το στόχο, συνεχίζουμε την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών του δήμου μας, σχετικά με το θέμα, προτείνουμε συνεργασία με τις τοπικές συλλογικότητες, αλλά και συνέργεια με κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, έτσι ώστε η χρήση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα να αποτελέσει κομβικό σημείο στη διαδικασία απορρύπανσης της περιοχής μας, με τη δημιουργία χώρου υψηλού πρασίνου, κέντρου ψυχαγωγίας και κοινωνικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προωθώντας έτσι ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετάσχουν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 4.30 μ.μ., στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην είσοδο του Στρατοπέδου Ζιάκα, όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση και μια πρώτη γνωριμία του χώρου και των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Μπορούμε να κερδίσουμε καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι στο χέρι μας.