Στ.Καλαφάτης: Συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ. “εγκυμονούν” γραφειοκρατικό Γολγοθά για τους Θεσσαλονικείς!

Στ.Καλαφάτης: Συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ. “εγκυμονούν” γραφειοκρατικό Γολγοθά για τους Θεσσαλονικείς!

«Η πιστοποιημένη κατ` επανάληψη προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές στη Δημόσια Διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού έναντι του κυβερνητικού σχεδίου συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που ειδικά για τους Θεσσαλονικείς, “εγκυμονεί” έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά» επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών.

Στην ερώτηση, υπογραμμίζεται, ότι το βασικότερο κριτήριο που φέρεται να έχει προεπιλεγεί για τη βιωσιμότητα μιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, είναι η λειτουργία σε αυτήν τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού/Νομικής Υποστήριξης, που στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μόνο σε 5 από τις 11 ΔΟΥ.

Ο κ. Καλαφάτης, ζητά ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού, για τα κριτήρια γεωγραφικής κατανομής και για τα μέτρα που λαμβάνονται, ώστε οι υπηρεσίες της Εφορίας να είναι εύκολα προσβάσιμες για όλους τους πολίτες  ώστε να μην υποβληθούν σε μια διαρκή ταλαιπωρία. Θυμίζει δε, ότι παρά το γεγονός ότι πολλές πράξεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, η ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας των φορολογουμένων στις κατά τόπους ΔΟΥ παραμένει δεδομένη για πολλές άλλες συναλλαγές.