Στ.Καλαφάτης: Να παραιτηθεί ο Μπουτάρης! Μπορεί να βγει δήμαρχος στα Σκόπια!

Στ.Καλαφάτης: Να παραιτηθεί ο Μπουτάρης! Μπορεί να βγει δήμαρχος στα Σκόπια!

Να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, ζήτησε εκ νέου σήμερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη “Εντάξει” στο Δήμο και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης,Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη τύπου.

“Έχει περισσότερες πιθανότητες αν βάλει υποψηφιότητα, να βγει δήμαρχος Σκοπίων παρά δήμαρχος Θεσσαλονίκης”, τόνισε, κατηγορώντας τον κ. Μπουτάρη ότι “προσπαθεί να βγάλει τρελούς όλους τους Έλληνες, υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του για αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.”

“Κάνει προτάσεις, θέτει προβληματισμούς και αργότερα προσπαθεί να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις- προτάσεις, που ούτε η Σκοπιανή πλευρά θα έθετε και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
“Επαναλαμβάνει πως ντρέπεται που είναι Έλληνας και μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χάσαμε. Ε λοιπόν, η πιο καλή υπηρεσία που έχει ο δήμαρχος να προσφέρει στην πόλη είναι να παραιτηθεί.”

“Δήμαρχε ζήτα συγνώμη και φύγε”, ήταν το μήνυμα του κ. Καλαφάτη προς τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο επικεφαλής των “Εντάξει”, κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη ότι προχωρά “αγκαλιασμένος” με τον Αλέξη Τσίπρα “στο ίδιο μονοπάτι” για το θέμα των Σκοπίων: «Χωρίς να είναι δουλειά του, ο κ. Μπουτάρης είναι συντονισμένος με την κυβέρνηση και πολλές φορές πιο μπροστά από αυτή. Λειτουργεί είτε ως σύγχρονος προφήτης Ιωάννης ο Βαπτιστής, είτε ως λαγός της κυβέρνησης και επειδή το πρώτο δεν συμβαίνει, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο.”

Ο κ. Καλαφάτης, υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως “ο Γιάννης Μπουτάρης, δεν είχε ούτε την γνώση, ούτε την πληροφόρηση, ούτε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο, να κάνει παρεμβάσεις για το ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως το ζήτημα των ΣΚοπίων”.

Σημείωσε δε, πως ο ίδιος τον κάλεσε κατ` επανάληψη να μην εμπλέκεται στην εξωτερική πολιτική, αλλά να περιοριστεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος: “Όχι μόνο δεν άκουσε αλλά έφτασε στο σημείο να υπερβεί τα εσκαμμένα. Δίνοντας συνεντεύξεις και αποκαλώντας τα Σκόπια ως Μακεδονία, χαρακτηρίζοντας κατάπτυστο το συλλαλητήριο πριν καν γίνει, ταυτίζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν με τους ελάχιστους ακραίους που έλαβαν μέρος, πετώντας υποψήφια ονόματα στο τραπέζι λες και κάποιος του το ζήτησε για να μετρήσει τις αντιδράσεις, εκφράζοντας αγωνία για την προσπάθεια των Σκοπιανών να βρουν εθνική ταυτότητα, προτείνοντας την αλλαγή στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Μπουτάρης είναι να κάνει αυτό που θέλει η πλειοψηφία, να παραιτηθεί αφού ζητήσει συγγνώμη.”

Σχολιάζοντας τις προσωπικές επιθέσεις κατά του δημάρχου, ο κ. Καλαφάτης είπε: “Μακριά από μένα υβριστικά και απειλητικά σχόλια.” Ξεκαθάρισε δε, πως οι “Εντάξει” δεν έχουν καμία σχέση με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά του Γιάννη Μπουτάρη, που διοργανώνεται μέσω facebook στις 26 Φεβρουαριου.