Στόχους της Χαμάς έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις

Στόχους της Χαμάς έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις

Συνολικά 12 στόχους της Χαμάς έπληξε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ως απάντηση για τις ρουκέτες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον του εδάφους του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιδρομών πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν δέκα στόχους τρομοκρατών σε τρία στρατιωτικά συγκροτήματα που ανήκαν στο τρομοκρατικό κίνημα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των στόχων αυτών ήταν δύο σημεία κατασκευής και αποθήκευσης πυρομαχικών της Χαμάς και ένα στρατιωτικό συγκρότημα.

Τα πλήγματα αυτά αποτελούσαν απάντηση, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ καθώς και σε «διάφορες τρομοκρατικές δραστηριότητες εγκεκριμένες και οργανωμένες από τη Χαμάς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Ο ισραηλινός στρατός, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε επίσης λόγο για μια σειρά αποπειρών επιθέσεων στα σύνορα εναντίον στρατιωτών, αλλά επίσης και για «υλικές ζημιές στις υποδομές που συνδέονται με την ασφάλεια».