Στο χορό των μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και ο Δ. Λιντζέρης

Στο χορό των μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και ο Δ. Λιντζέρης

Νέα μήνυση σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis κατατέθηκε σήμερα, αυτή τη φορά από τον πρώην βουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη. Με τη μήνυσή του ο κ. Λιντζέρης στρέφεται σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των δωροδοκιών της Novartis και τους κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται ο κ. Λιντζέρης υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτούνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ» επιμένοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων.

Στη μήνυση που υπέβαλε δια του δικηγόρου του Αντώνη Βγόντζα, ο κ. Λιντζέρης χαρακτηρίζει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ανυπόστατες αφού ,όπως ισχυρίζεται, «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας» ο τέως βουλευτής απαντά :

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων…Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».

Ο κ. Λιντζέρης υποστηρίζει ότι ο λόγος που γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και γίνεται με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

Ο τέως βουλευτής ζητεί την δίωξη των προστατευόμενων μαρτύρων και κάθε άλλου συνυπευθύνου ή συμμέτοχου που ενδεχομένως προκύψει σημειώνοντας ότι «από τις παράνομες πράξεις τους έχω υποστεί μέγιστη ηθική βλάβη , ουσιώδη μείωση και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης μου και τέθηκε σε κίνδυνο το καλό μου όνομα και η επαγγελματική μου φήμη».