Στο ΣτΕ την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες

Στο ΣτΕ την Τετάρτη οι τηλεοπτικές άδειες

Την προσεχή Τετάρτη, στις 10 Ιανουαρίου και ώρα 10:30, πρόκειται να συζητηθούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε άδεια.

Στο ΣτΕ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star και ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου έφερε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια και όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Η συζήτηση των αιτήσεων θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.