Στο πόδι η Ελλάδα για τη Μακεδονία – Συλλαλητήρια σε 22 πόλεις

Στο πόδι η Ελλάδα για τη Μακεδονία – Συλλαλητήρια σε 22 πόλεις

Ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να μην επιτρέψουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, θα στείλουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες, μέσω των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται σε 22 πόλεις.

Τα συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα σήμερα το απόγευμα στις 19:30  σε 15 πόλεις της Μακεδονίας και 8 πόλεις της υπόλοιπης χώρας.

Οι πόλεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, αλλά και σε Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλο, Θήβα, Κέρκυρα, Ρόδο.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων απορρίπτουν όλα τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”, ενώ όπως γνωστοποίησαν θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με την FYROM.

Οι διοργανωτές ξεκαθαρίζουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά, χωρίς κομματικές σημαίες, παρά μόνο με τη γαλανόλευκη στα χέρια.