Στο νοσοκομείο ο Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο ο Κουφοντίνας

Για λόγους υγείας μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και μια εβδομάδα. Εξαιτίας της απεργίας έχει χάσει βάρος και αισθάνεται αδυναμία.

Ο λόγος που ο έγκλειστος προέβη στη διαμαρτυρία αυτή είναι επειδή δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα για χορήγηση άδειας που έχει καταθέσει.

Σημειώνεται πως τις δυο προηγούμενες φορές  η χορηγηθείσα άδεια προκάλεσε μεγάλο θόρυβο.

Ακολουθεί η ιατρική γνωμάτευση της παθολόγου-λοιμωξιολόγου Όλγας Κοσμοπούλου:

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».