Στο λιμάνι της Σκιάθου προσέκρουσε το Aqua Blue – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους 170 επιβάτες!

Στο λιμάνι της Σκιάθου προσέκρουσε το Aqua Blue – Απίστευτη ταλαιπωρία για τους 170 επιβάτες!

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Aqua Blue που έμεινε στη Σκιάθο μετά από πρόσκρουση που είχε στο λιμάνι του νησιού.

Το Aqua Blue το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη για το Ηράκλειο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους από το τοπικό Λιμεναρχείο.

 

 

Λόγω της πρόσκρουσης, το πλοίο υπέστη μικρό ρήγμα σε στεγανό τμήμα του στην πρύμνη δεξιά, ενώ απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το Aqua Blue που επέστρεφε Θεσσαλονίκη μετέφερε 170 επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Aqua Blue» (ΝΠ 12393), της SeaJets», εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθος-Θεσσαλονίκη.

 

 

Οι επιβάτες που εμπιστεύτηκαν τη Sea Jet υπέστησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία αν και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι 137 από τους επιβάτες που θα συνέχιζαν για Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν αρχικά στον Βόλο κι από εκεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σκιάθο περίμεναν να επιβιβαστούν για Θεσσαλονίκη άλλοι 102 επιβάτες.

Ο απόπλους του «Aqua Blue» έχει απαγορευτεί από το τοπικό Λιμεναρχείο, μέχρι την επιθεώρησή του.

Από τη Seajets εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στις 18.30 σήμερα, το E/O Aqua Blue, κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης του στο λιμάνι της Σκιάθου ήρθε σε επαφή με την προβλήτα σχεδόν με μηδενική ταχύτητα προκαλώντας βαθούλωμα πολύ μικρής έκτασης στο πρυμναίο εξωτερικό κέλυφος του πλοίου.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθο-Θεσσαλονίκη αναμένει κλιμάκια της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και του νηογνώμονα προκειμένου να επιθεωρηθεί και να του χορηγηθεί άδεια απόπλου, ώστε να συνεχίσει τα δρομολόγια του.

Για την πιο άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών προορισμού Θεσσαλονίκης, με μέριμνα και έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες ήδη επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής Σκιάθου – Βόλου προς το Βόλο. Από εκεί όσοι επιβάτες δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς, θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν που μίσθωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η άφιξη των επιβατών στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών, σε σχέση με την προγραμματισμένη άφιξη.

Το δρομολόγιο της 6ης Αυγούστου από Θεσσαλονίκη 8.00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, θα πραγματοποιηθεί από το Βόλο με το Aqua Blue στις 13.00. Οι επιβάτες με ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν εισιτήρια για το παραπάνω δρομολόγιο θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Βόλο για την επιβίβαση τους στο Aqua Blue. Οι επιβάτες που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο θα μεταφερθούν με πούλμαν που θα ξεκινήσουν από το χώρο του λιμένος Θεσσαλονίκης στις 9.00. Οι κάτοχοι δικύκλων θα τα επιβιβάσουν σε φορτηγό αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους στο Βόλο, επίσης από το χώρο του λιμένος Θεσσαλονίκης και οι οδηγοί των δικύκλων θα μεταφερθούν με τα πούλμαν στο Βόλο.

Το δρομολόγιο του Aqua Blue της 6ης Αυγούστου 2018 από Αλόννησο προς Σκόπελο-Σκιάθο-Θεσσαλονίκη θα εκτελεστεί κανονικά”.