Στο Ιράν θα βρεί καταφύγιο ο Άσαντ όσο θα διαρκούν οι δυτικοί βομβαρδισμοί

Στο Ιράν θα βρεί καταφύγιο ο Άσαντ όσο θα διαρκούν οι δυτικοί βομβαρδισμοί

Ασφαλές καταφύγιο εκτός Δαμασκού θα ζητήσει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και 45 μέλη της οικογένειάς του, όσο θα διαρκέσουν τα πλήγματα που ετοιμάζεται να καταφέρει στο καθεστώς του η Δύση, με την διαφυγή του να ετοιμάζεται από τις συριακές και ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Yeni Şafak.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο φέρεται να εγκρίθηκε σε σύσκεψη στις 8 Απριλίου, παρόντος του Άσαντ, ο ίδιος και η οικογένειά του θα οδηγηθούν αρχικά στη Βηρυτό και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν, υπό ρωσική προστασία, όπου και θα περιμένουν τα αποτελέσματα των πληγμάτων.

Καταφύγιο

Σύμφωνα με συριακές πηγές, κάτω από το Παλάτι του Λαού, το οποίο στεγάζει τον Σύρο πρόεδρο, υπάρχει καταφύγιο στο οποίο διαμένει και το οποίο εκτείνεται σε 140 μέτρα βάθος.

Πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Συρίας δήλωσε επίσης, διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι ο Άσαντ έχει επισκεφθεί δύο φορές τη ρωσική βάση του Χμεϊμίν, στην Λαττάκεια, τις τελευταίες έξι ημέρες.

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους φέρεται επίσης να μη βρισκόταν στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις τελευταίες ημέρες, φοβούμενος ότι εκείνη την ώρα υπήρχε κίνδυνος να αρχίσουν πλήγματα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο συριακός κυβερνητικός στρατός έχει αρχίσει εκκένωση αεροδρομίων και στρατιωτικών βάσεων μετά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών, φοβούμενος για δυτικά πυραυλικά πλήγματα.