Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος

Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους (αντιρατσιστικός νόμος) και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ο λόγος; Ένα άρθρο του μητροπολίτη με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, φτύστε τους!», το οποίο αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλοφίλων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε δημοσιεύσει το άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, το οποίο… υπερχείλιζε από ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, μέσω του συγκεκριμένου άρθρου προέτρεπε τους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», σημείωνε.

Αντιεξουσιαστές έξω από το δικαστήριο

Αυτή την ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους ομοφυλόφιλους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον μητροπολίτη.

thebest, tempo24