Στο “Βαθύ Κόκκινο” και η Θεσσαλονίκη – Τι αλλάζει και τι οδήγησε στην απόφαση

Στο “Βαθύ Κόκκινο” και η Θεσσαλονίκη – Τι αλλάζει και τι οδήγησε στην απόφαση

Στο «βαθύ κόκκινο» περνά και επίσημα από αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2021 η Θεσσαλονίκη λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασής της.

Το γεγονός αυτό προβλέπει αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για τουλάχιστον μέχρι 16 Μαρτίου.

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη, στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα, μετά αυξημένα κρουσμάτα κορωνοϊού που καταγράφονταν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

H απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη τις καθημερινές θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05.00 το πρωί.

Όπως ισχύει σε όλες τις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο, έτσι και στη Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστά τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και με το click away. Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μπαίνει σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της Ειδικής Αγωγής), κάτι που σημαίνει ότι τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.