Στο αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Στο αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η δίκη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμιστεί πως οι δύο συμμαθητές, 14 τότε χρόνων, επέστρεφαν από συναυλία το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2016, όπου και εκεί χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού. Οι γονείς του τον αναζητούσαν όλη τη νύχτα, όμως ο κατηγορούμενος για το έγκλημα διατεινόταν πως χώρισαν οι δρόμοι τους και δεν γνώριζε πού πήγε ο φίλος του. Μάλιστα βρέθηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές τους στο σπίτι του θύματος λίγη ώρα πριν βρεθεί το άψυχο κορμί του.

Η τραγωδία αποκαλύφτηκε το πρωί της Κυριακής όταν κατά τραγική ειρωνία το νεκρό παιδί βρήκε σε δημοτικό πάρκο, κοντά στο σπίτι του, ο πατέρας του δράστη.

Στην έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφτηκε πως το άτυχο παιδί αρχικά μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια ο συμμαθητής του προσπάθησε να τον πνίξει με τα χέρια του. Ο 14χρονος τότε κατηγορούμενος παραδέχτηκε στη συνέχεια τις πράξεις του, αιτιολογώντας ότι παραπλάνησε τους γονείς του συμμαθητή του επειδή φοβήθηκε. Στις απολογίες του τόσο στην αστυνομία όσο και στις ανακριτικές αρχές ανέφερε πως είχε συσσωρευμένη οργή μέσα του επειδή οι συμμαθητές του, αλλά και ο φίλος του τον κορόιδευαν τόσο για την άρθρωσή του, όσο και ότι δεν είχαν οικονομική επιφάνεια ως οικογένεια και το τρακτέρ τους ήταν παλιό. “Μου είπαν πάλι για το τρακτέρ”, ανέφερε.