Στουρνάρας στη Βουλή: ”Να συγκροτηθεί προανακριτική ώστε καμία συκοφαντία να μη μείνει αιωρούμενη”

Στουρνάρας στη Βουλή: ”Να συγκροτηθεί προανακριτική ώστε καμία συκοφαντία να μη μείνει αιωρούμενη”

«Η σύζυγός μου και η εταιρεία της έχουν συκοφαντηθεί χυδαία», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στην εταιρεία της συζύγου του MindWork, δηλώνοντας ότι ουδέποτε έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. «Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν».

«Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε δεν είμαι νομικός, ωστόσο η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση δίωξης μου πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις διατάξεις που παραβιάστηκαν.

Σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης τους, πρότεινε να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια.

«Αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει ότι δωροδοκήθηκα με 1,5 εκ ευρώ προκειμένου να συμψηφιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της Νοβάρτις είναι εντελώς ψευδής. Ουδέποτε συνέβησαν αυτά. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα» συμπλήρωσε καλώντας τους «ψευδολόγους μάρτυρες» να βγάλουν τις κουκούλες. «Συγκρότηση της επιτροπής σήμερα, όχι στην αποσβεστική προθεσμία για να μην μένουν αιωρούμενες οι συκοφαντίες».

tanea