Στον σταθμό «Καλαμαριά» ο μετροπόντικας- Δημοπρατούνται δύο γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Στον σταθμό «Καλαμαριά» ο μετροπόντικας- Δημοπρατούνται δύο γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Στο σταθμό «Καλαμαριά» φτάνει σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι ο Μετροπόντικας . Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός «Καλαμαριά» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.Στη σημερινή υποδοχή του μετροπόντικα θα παραβρεθεί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Σπίρτζης καθώς και το Δ.Σ της Αττικό Μετρό.

Εν τω μεταξύ σε εκδήλωση για τις αστικές συγκοινωνίες, που διοργάνωσε τοπική δημοτική παράταξη, στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος,τόνισε πως «Τον Νοέμβριο του 2020 θα λειτουργήσει η γραμμή από τη Νέα Ελβετία ως το Συντριβάνι και δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021 θα λειτουργήσει η γραμμή της Καλαμαριάς από τη Μίκρα μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι το Συντριβάνι».

Υπογράμμισε , ότι μέσα στο 2018, δημοπρατούνται και ξεκινούν «οι πρόδρομες εργασίες» για δύο γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η μία, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, θα συνδέει το ΝΣΣ με Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Κορδελιό, και θα έχει τέσσερις σταθμούς και η δεύτερη μήκους 5,5 χιλιομέτρων, θα συνδέει Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία και θα καταλήγει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θα έχει πέντε σταθμούς.