Στον Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων ο Προκόπης Παυλόπουλος- Άνδρες των Ο.Υ.Κ. βούτηξαν για τον Σταυρό.

Στον Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων ο Προκόπης Παυλόπουλος- Άνδρες των Ο.Υ.Κ. βούτηξαν για τον Σταυρό.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και χιλιάδες πιστών, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό Αθηνών και Πάσης Ελλάδος η τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραία. Παρόντες στην τελετή ήταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγή Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και πλήθος κόσμου.

Στα κρύα νερά του λιμανιού του Πειραιά βούτηξαν μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταδρομών, απόστρατοι και εν ενεργεία, οι οποίοι στη συνέχεια έλαβαν τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και πήραν αναμνηστικά δώρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο κ. Παυλόπουλος στο μήνυμα του για τα Θεοφάνεια τόνισε πως «η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας».  Ο ΠτΔ πρόσθεσε πως «το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει. Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».