Στον Λίβανο η αστυνομία είναι ….σέξι!!!! (Video)

Στον Λίβανο η αστυνομία είναι ….σέξι!!!! (Video)

Μία αστυνομία που θα την θέλαμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Μια …σέξι αστυνομία… Στην πόλη Μπρουμάνα του Λιβάνου οι γυναίκες αστυνομικοί καλούνται να πολεμήσουν το… έγκλημα, φορώντας μια ασυνήθιστη στολή.

Νέες και όμορφες γυναίκες της ασφάλειας περιπολούν στους δρόμους της πόλης ντυμένες με μαύρα μίνι σορτς και κόκκινο μπερέ.

Η νέα «στολή» είναι ένα σχέδιο του δημάρχου ο οποίος έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα της χώρας και να αυξήσει και τον τουρισμό.

«Το 99% των τουριστών από τη Μεσόγειο φορούν σορτς», λέει στο Ruptly ο δήμαρχος της Μπρουμάνα Πιέρ Αχκάρ.

«Εδώ στον Λίβανο θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας στη Δύση» εξηγεί.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, μια τέτοια «προοδευτική» απόφαση έφερε και αρκετές αντιδράσεις. Καθώς η αλλαγή αυτή έχει γίνει μόνος στις γυναίκες και όχι στους άνδρες αστυνομικούς, πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν, σύμφωνα με το BBC ότι μια τέτοια κίνηση είναι σεξιστική προς το γυναικείο φύλο.

Μια από τις γυναίκες αστυνομικούς, η Σαμάτα Σαάντ, πάντως υπερασπίζεται τις νέες στολές λέγοντας πως αυτή και οι συνάδελφοί της δέχτηκαν αυτή την αμφιλεγόμενη πρόταση με ενθουσιασμό και ελπίζουν να βοηθήσει στον άνοδο του τουρισμού.

CNN