Στη Χανιώτη: Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν αυθαίρετη περίφραξη και άνοιξαν δίοδο προς τη θάλασσα

Στη Χανιώτη: Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν αυθαίρετη περίφραξη και άνοιξαν δίοδο προς τη θάλασσα

Μετά από τρία περίπου χρόνια και πολλές ανακοπές από τους ιδιοκτήτες ο δήμος Κασσάνδρας κατάφερε να ανοίξει μια ακόμα δίοδο προς τη θάλασσα.

Όπως είχε αποκαλύψει το Reportplus.gr τη Δευτέρα, η περιοχή μεταξύ Πολύχρονου και Χανιώτης στερείται διόδων προς τη θάλασσα, που όπως προβλέπει ο νόμος θα έπρεπε να είναι κάθε 300 μέτρα, ωστόσο οι διάφορες καταπατήσεις έκαναν δύσκολο το έργο του δήμου Κασσάνδρας.

 

 

Σήμερα το πρωί και λίγο πριν τις 10:00 τελικά οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και η κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης  άρχισε προκειμένου να ανοίξει δίοδος προς τη θάλασσα.

 

 

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά.

 

 

Όπως είπε στο Reportplus.gr ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός: «Στην περιοχή και για  ένα τμήμα 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση προς την παραλία. Η κατεδάφιση της συγκεκριμένης περίφραξης ήταν ήδη προγραμματισμένη ενώ είχε ανακοπεί τουλάχιστον δύο φορές, αλλά με αφορμή την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική επισπεύθηκαν οι διαδικασίες».

Πρόκειται την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και περίπου πέντε χρόνια για την έλλειψη πρόσβασης προς τη θάλασσα.