Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω διαμαρτυριών για τη Μακεδονία

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω διαμαρτυριών για τη Μακεδονία

Με την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας στην κορυφή της ατζέντας του, φτάνει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt,  θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοφ και η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, κα. Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Η αναχώρηση του κ. Τσίπρα είναι προγραμματισμένη αυθημερόν, καθώς τον περιμένει η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

18:00-18:55 Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

19:00 Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

20:15-21:00 Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ

Να σημειώσουμε ότι αναβλήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη και στην οποία ομιλητής θα ήταν ο πρωθυπουργός.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ θα πραγματοποιηθεί τελικά την Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:00 με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Σημειώνεται ότι σήμερα διαδηλωτές δίνουν ραντεβού στις 20:00 στον Λευκό Πύργο για να ετοιμάσουν “θερμή” υποδοχή στον πρωθυπουργό και να διαδηλώσουν για την Μακεδονία.

Ωστόσο, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι διαμαρτυρίες, καθώς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Β. Ελλάδα με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, κάθε άλλο παρά φιλικό είναι προς την  κυβέρνηση.

Έτσι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 στον Λευκό Πύργο.