Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης – Η στρατηγική του για την επόμενη μέρα

Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης – Η στρατηγική του για την επόμενη μέρα

Στη Θεσσαλονίκη «χτυπά η καρδιά» της ΝΔ, καθώς σήμερα αναμένεται η άφιξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να δώσει το παρών στην 83η ΔΕΘ.

Η τριήμερη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα κορυφωθεί με την ομιλία στο «Βελλίδειο» το Σάββατο και την Κυριακή με τη συνέντευξη τύπου.

Εκεί, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το αφήγημα και τη στρατηγική του κόμματος του για την επομένη  μέρα της χώρας, η οποία, κατά γενική ομολογία, έχει εισέλθει σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αποφύγει, όπως έχει διαφανεί από άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του, την ανέξοδη όσο και ανεύθυνη παροχολογία για την οποία ψέγει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται, με αφορμή το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, καθώς η Ν.Δ. χθες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει «μισόλογα» για το αν θα κόψει ή όχι τις συντάξεις που «ο ίδιος ψήφισε» και ότι αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε «τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την περικοπή ή όχι των συντάξεων.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως, όπως του ευχόμαστε», σημείωνε η Ν.Δ. απαντώντας στην αποστροφή του κ. Τσίπρα (στη συνέντευξή του στο Euronews) ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τους θεσμούς, «ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μη μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό». Εξάλλου, νωρίτερα, σκληρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης με αφορμή την ατυχή δήλωση του Κ. Καραγκούνη περί συστήματος Πινοσέτ να εμφανίσει τη Ν.Δ. ως «ολετήρα» (κατά το Μέγαρο Μαξίμου), διαστρεβλώνοντας, όπως λένε στην Πειραιώς το σχέδιο τριών πυλώνων της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.