Στη ΔΕΘ προετοιμάζονται ήδη για του χρόνου με άνοιγμα προς Ανατολάς

Στη ΔΕΘ προετοιμάζονται ήδη για του χρόνου με άνοιγμα προς Ανατολάς

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της η φετινή, 83η  ΔΕΘ κλέβει τις εντυπώσεις και σημειώνει εντυπωσιακούς αριθμούς προσέλευσης.

Ωστόσο, οι διοργανωτές δεν επαναπαύονται στα κολακευτικά σχόλια και ακολουθούν την αρχή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

Διαβάστε ακόμη: Κερδίζει τις εντυπώσεις η 83η ΔΕΘ (Video)

 

Ήδη, είναι γνωστό πως του χρόνου τον Σεπτέμβρη τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία, με παρουσία ιδιαίτερα δυναμική, όπως έγινε σαφές κατά τη συνάντηση της Ινδής πρέσβειρας Σάμα Τζέιν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Στρατηγικός στόχος της ΔΕΘ είναι το άνοιγμα προς Ανατολάς που επιτυγχάνεται με την υπογραφή συμφωνιών με μεγάλους ινδικούς εκθεσιακούς οργανισμούς. Φέτος η Ινδία συμμετέχει στη ΔΕΘ με 35 επιχειρήσεις και η συμμετοχή της είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές.

Την πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε ο αντίκτυπος που θα έχει στη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Υπογραμμίσθηκαν δε οι ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά της Ινδίας επισημάνθηκε η ευκαιρία που δίνεται μέσω της 84ης ΔΕΘ για την παρουσίαση των προοπτικών της ινδικής οικονομίας.