Στη Βουλή μεταφέρεται η σύγκρουση για την πανδημία

Στη Βουλή μεταφέρεται η σύγκρουση για την πανδημία

Στη Βουλή επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σήμερα, καθώς, μετά τις 11 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική που έχει ακολουθηθεί σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, με τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη να αναμένεται να σφυροκοπήσουν τον Κ. Μητσοτάκη.

Βάσει το άρθρου 142Α θα ακολουθήσει απάντηση του πρωθυπουργού, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.