Στη Βουλή η αντιπαράθεση για το όργιο αστυνομικής καταστολής

Στη Βουλή η αντιπαράθεση για το όργιο αστυνομικής καταστολής

Έπειτα από μια εβδομάδα άγριας καταστολής εκ μέρους της αστυνομίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ο πρωθυπουργός καλείται να απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στις επίκαιρες ερωτήσεις που του έχουν υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συζήτηση θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών εν μέσω μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής έντασης, μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας, με αποκορύφωμα τον αναίτιο άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη, τις τυφλές προσαγωγές πολιτών έπειτα από κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας, τις επιθέσεις εις βάρος δημοσιογράφων αλλά και τη διάλυση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας πριν ακόμη ξεκινήσουν. Επίσης, στη διάρκεια επεισοδίων έπειτα από ειρηνική πορεία στη Νέα Σμύρνη τραυματίστηκε αστυνομικός.

Αξιοσημείωτη ήταν και η μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της Αθήνας χθες το βράδυ, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.