Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία υλοποίησης του έργου του νοσοκομείου Παίδων, υπογράμμισε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατής Πλωμαρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, αναφερόμενος στην χθεσινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία.

Στο σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας περιλαμβάνονται επτά κομβικού χαρακτήρα δράσεις, μεταξύ των οποίων ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύνολο των αναγκών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία και ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

“Την Παρασκευή (αύριο), μία αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μαζί με τον αρχιτέκτονα που έχει επιλέξει το Ίδρυμα θα έρθουν το πρωί στην Κομοτηνή και θα δούμε τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νοσοκομείο της Κομοτηνής – είναι και αυτό μέσα στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος – και στη συνέχεια θα έρθουμε οδικά προς Θεσσαλονίκη για να δούμε και το οικόπεδο στο Φίλυρο, το οποίο προτάθηκε από το υπουργείο για να ανεγερθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης.

“Έτσι” – συνέχισε – “μπαίνουμε στην τελική ευθεία υλοποίησης του έργου και περιμένουμε από εδώ και πέρα να γίνουν τα σχέδια και να μπουν οι μπουλντόζες. Η εκτίμηση του Ιδρύματος (Σταύρος Νιάρχος) είναι ότι σε 3,5 χρόνια από την ημέρα που θα μπει η πρώτη μπουλντόζα στο οικόπεδο, θα είναι έτοιμο το νοσοκομείο και θα παραδοθεί το κλειδί για να μπούμε να το λειτουργήσουμε”.