Στην κυκλοφορία το βιβλίο για τον «Λευκό Οίκο του Τραμπ»

Στην κυκλοφορία το βιβλίο για τον «Λευκό Οίκο του Τραμπ»

Το «εκρηκτικό» βιβλίο του Μάικλ Γουλφ για τον «Λευκό Οίκο του Τραμπ», που αρχικά προβλεπόταν να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, θα κυκλοφορήσει νωρίτερα, σήμερα Παρασκευή, παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να εμποδίσει την κυκλοφορία του.

Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Τσαρλς Τζ. Χάρντερ, προσπάθησε χθες χωρίς επιτυχία να απαγορεύσει την κυκλοφορία του βιβλίου που περιγράφει τη σκοτεινή εικόνα ενός δυσλειτουργικού Λευκού Οίκου στο φόντο μηχανορραφιών γύρω από έναν Ντόναλντ Τραμπ που χλευάζεται από τους ίδιους του συνεργάτες του για την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του να διοικεί. Αυτή η νομική προσπάθεια έγινε την επομένη της πολύ έντονης αντίδρασης του Τραμπ, που κατηγόρησε τον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον ότι «έχασε τα λογικά του».

Σε ένα κυρίως συμβολικό διάβημα, απηύθυνε επιστολή στον συγγραφέα του Μάικλ Γουλφ και τον Στιβ Ρούμπιν, πρόεδρο του εκδοτικού οίκου Henry Holt and Co., απαιτώντας από αυτούς να «σταματήσουν αμέσως» τη διανομή του βιβλίου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για δυσφήμιση.

Όμως η απάντηση του εκδότη, που είναι πιθανότατα κατευχαριστημένος για αυτή τη μεγάλη προβολή, ήταν να επισπεύσει την κυκλοφορία του βιβλίου κατά τέσσερις ημέρες: ενώ αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει την Τρίτη, θα κυκλοφορήσει τελικά σήμερα.