Στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατέταξε ο Γιούνκερ τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο!

Στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατέταξε ο Γιούνκερ τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο!

“Θα συνεργαστώ με κάθε υπουργό στην κυβέρνηση Κουρτς όπως συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα”, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σε ερώτηση για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στη νέα αυστριακή κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κατατάσσοντας τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά, ο κ. Γιουνκέρ, πρόσθεσε απαντώντας στη σχετική ερώτηση: «Γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;»
Ο επικεφαλής της Κομισιόν τάχθηκε εναντίον «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, έχω συνεργαστεί με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε.
«Ο στόχος μου δεν είναι να κάνω το παραμικρό σχόλιο για την κυβέρνηση που σχηματίστηκε. Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ έπειτα από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Κουρτς.

Δείτε την απάντηση του κ. Γιούνκερ στο παρακάτω βίντεο.