Στην αποχέτευση και στα σκουπίδια «φιξάκια» ηρωίνης και κοκαΐνης (Video)

Στην αποχέτευση και στα σκουπίδια «φιξάκια» ηρωίνης και κοκαΐνης (Video)

Ένα ζευγάρι είχε βρει έναν πρωτότυπο τρόπο να κρύβει τα ναρκωτικά ώστε να μη γίνουν αντιληπτά σε ενδεχόμενο έλεγχο των αστυνομικών στο σπίτι τους.

Ο έλεγχος όμως έγινε από τους αστυνομικούς και τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν σε αποχετευτικό αγωγό και σακούλες σκουπιδιών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς ανακάλυψαν 62 «φιξάκια» ηρωίνης και κοκαΐνης έτοιμα για διακίνηση και συνέλαβαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς έναν 58χρονο και μια 37χρονη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

 

Η επιχείρηση οργανώθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, στο σπίτι του ζευγαριού τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά το ζευγάρι εμπόδισε τους αστυνομικούς να εισέλθουν στην οικία για τη διενέργεια έρευνας παρουσία δικαστικού λειτουργού, ασφαλίζοντας την είσοδο, προκειμένου να παρεμποδίσουν τον έλεγχο και να αποκρύψουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας όμως που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα σε σωληνώσεις και σε κάδους απορριμμάτων του σπιτιού, συνολικά 50 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 15,68 γραμμαρίων και 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 11,49 γραμμαρίων.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.175 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • κλειστό κύκλωμα καταγραφής του εξωτερικού χώρου της οικίας, αποτελούμενο από 4 κάμερες, 2 καταγραφικά μηχανήματα, αισθητήρα κίνησης και μία οθόνη και
  • 7 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.