Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Άμπου Ντάμπι θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, καθώς και θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Αμπού Ντάμπι με τον Διάδοχο του Θρόνου, όπου θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο και γραπτώς.

Η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Ακόμα: