Υπέρ Γαβρόγλου ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ξενοδόχων και μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.

Υπέρ Γαβρόγλου ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ξενοδόχων και μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.

Υπέρ της απόφασης Γαβρόγλου για τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, τοποθετείται στέλεχος της Ν.Δ. με ηγετική ιδιότητα στον τουριστικό τομέα, τηρώντας κάθετα αντίθετη θέση, από εκείνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη απόφαση  μιλώντας για “επιστροφή στο παρελθόν”. Ωστόσο, το στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.  Γρηγόρης Τάσιος, χαιρετίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ReportPlus.gr την εγκύκλιο Γαβρόγλου, μιλώντας για δικαίωση ενός πάγιου αιτήματος των ξενοδόχων.

Η διαφοροποίηση ενός περιφερειακού στελέχους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. θα ήταν ελάσσονος σημασίας, αν το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είχε κρίσιμη ιδιότητα ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που τον καθιστά εκφραστή ενός ολόκληρου κλάδου, στον οποίο η Ν.Δ. έχει παραδοσιακά ισχυρά ερείσματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Επιστροφή στο παρελθόν η απόφαση Γαβρόγλου”!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Capital.gr και στο δημοσιογράφο Μανώλη Καψή.

“Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. “Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο.”

Νωρίτερα, σκληρή κριτική στην εγκύκλιο Γαβρόγλου είχε ασκήσει και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτή “δείχνει την Ελλάδα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μικρή και απομονωμένη”!

“Ήταν πάγιο αίτημα του κλάδου!”

Σε πλήρη διάσταση με τις παραπάνω τοποθετήσεις προέδρου και αντιπροέδρου, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, εξ οφίτσιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014, απευθυνόμενος στους 3.610 διαδικτυακούς του φίλους στo facebook παρέθεσε  link άλλου μέσου με τίτλο “το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό” και σχόλιασε: “Η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, ήταν πάγιο αίτημα του κλάδου για τις σχολικές εκδρομές.”

Στο λογαριασμό του στο twitter, όπου δεν μπορεί να περιορίσει το κοινό του, ο ίδιος παρέθεσε απλώς την πληροφορία ότι “το υπουργείο καταργεί τις εκδρομές στο εξωτερικό”.

Το ReportPlus, σεβόμενο το γεγονός, ότι η ανάρτηση στο facebook από τον κ. Τάσιο έγινε με ένδειξη “μόνο για φίλους” επικοινώνησε μαζί του και o κ. Τάσιος επιβεβαίωσε την ανάρτησή του. Κληθείς να σχολιάσει ότι αυτή έρχεται  σε αντίθεση με την τοποθέτηση του προέδρου και άλλων στελεχών της Ν.Δ. όπου ο ίδιος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής (και μάλιστα καταδικάζοντας και σε “ιδεολογική βάση” την εγκύκλιο), ο κ. Τάσιος προέταξε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και διευκρίνησε: “Εγώ εκλέχτηκα πρόεδρος της Ομοσπονδίας, χωρίς κομματική ταμπέλα. Το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου μας εδώ και χρόνια. Ο κ. Γαβρόγλου πήρε αυτή την απόφαση χωρίς σχέδιο, αλλά η ουσία για μας παραμένει και αυτό δεν έχει να κάνει με κομματικά θέματα.”