Σοκ και οργή! Είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος ο Πακιστανός ο ένας εκ των δολοφόνων του 25χρονού

Σοκ και οργή! Είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος ο Πακιστανός ο ένας εκ των δολοφόνων του 25χρονού

«Τον απειλούσαμε με σπασμένο μπουκάλι μέχρι που έπεσε»! Η ομολογία των δραστών του Φιλοπάππου είναι κυνική και συγκλονιστική, όμως σοκ, οργή και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί για ληστείες τον Ιανουάριο και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται άλλα δύο άτομα ως συνεργοί τους. Όπως προκύπτει, ο ανήλικος Πακιστανός που δηλώνει ότι έχει γεννηθεί το 2001, είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο. Τότε είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, αν και ήταν αγνώστου διαμονής!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο  17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, ωστόσο, δεν προφυλακίστηκε, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, παρόλο που ήταν αγνώστου διαμονής.

Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορείται για  κλοπή. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι τρεις δράστες, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν με άλλα ονόματα  ή χαρτιά. Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ένα αποτύπωμα του 25χρονου που βρέθηκε σε σακούλα με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποίησαν για την επίθεση.

Όπως αποκαλύφθηκε το μοιραίο βράδυ το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Περίπου στις 22:50 τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου  Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες. Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του. Αυτό που εκτιμούν είναι  οτι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο  με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το κατηγορητήριο, εκτός από τη  ληστεία, συμπεριλαμβάνει και την ανθρωποκτονία, καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί η πτώση και ο θάνατος του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.