Σοκάρουν οι διάλογοι μετά τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού: «Μάλλον τον σκοτώσαμε σου λέω»

Σοκάρουν οι διάλογοι μετά τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού: «Μάλλον τον σκοτώσαμε σου λέω»

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι που κατέγραψαν οι αστυνομικοί την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη για τον 22χρονο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 22χρονος και ο 23χρονος μιλούσαν την ώρα των επεισοδίων στο τηλέφωνο. Την ώρα όμως που εξελίχθηκε η επίθεση κατά του αστυνομικού έβαλαν στην τσέπη τους τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο τα ανοιχτά και έτσι οι αστυνομικοί άκουγαν φράσεις από το πλήθος που έκανε την επίθεση. Μερικές από τις φράσεις ήταν οι εξής: «Σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, επικοινώνησε ο 23χρονος ο οποίος κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος με τον 22χρονο και του λέει: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε». «Όντως;», τον ρώτησε ο 22χρονος για να του απαντήσει ο 23χρονος: «Μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω». «Πάρε το μηχανάκι και φύγε», αντέδρασε εν συνεχεία ο 22χρονος.

Οι συνομιλίες και στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο ωστόσο πιο ενεργά.

Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια σήμερα ο 23χρόνος κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συγκατηγορούμενός του, 22 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αν και ο 22χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με εκρηκτικές ύλες, στην πορεία της ανάκρισης απολογήθηκε μόνο για τα εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του 22χρονου Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες αυτές κατά την κα Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.