Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – Διασώσεις πολιτών από την πυροσβεστική

Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – Διασώσεις πολιτών από την πυροσβεστική

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες αλλά πολύ περισσότερο έχει θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας, η καταρρακτώδης βροχόπτωση βύθισε στην κυριολεξία δρόμους, σπίτια και καταστήματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία «έτρεχε και δεν έφτανε» προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των πολιτών για βοήθεια, καθώς δέχτηκε πάνω από 120 κλήσεις.

Αποκλεισμένο είναι αυτήν την ώρα το Χαλκερό, καθώς υπερχείλησε στο ρέμα στην είσοδο του χωριού.

Ευτυχώς, προς το παρόν, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Στην περιοχή επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα με 11 βοηθητικά και 46 άνδρες καθώς επίσης 37 αντλίες, όχημα της ΕΜΑΚ και μία βάρκα.

Διασώσεις σε Βρασνά και Σταυρό

Ταυτόχρονα, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη, στις  περιοχές Βρασνά και Σταυρό.

Δεκάδες σπίτια, τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να διασώσει τουλάχιστον 28 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 10 μηνών και μια έγκυο. Η Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις για βοήθεια.

Δεύτερη μέρα απόγνωσης στη Μάνδρα

Απόγνωση και μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στους κατοίκους η νέα ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε χθες Τετάρτη την Μάνδρα Αττικής και την Μαγούλα.

Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ η νεροποντή μετέτρεψε σε χείμαρρους τους δρόμους.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοηθείας στην περιοχή.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους στον κόμβο Παραδείσου στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας. Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός.

Η δήμαρχος Μάνδρας κατήγγειλε χθες το πρωί πως έως τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες του 2017, δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.