Σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας διαπίστωσαν οι λιμενικοί στο Αγ. Γεώργιος – Απαγόρευση απόπλου

Σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας διαπίστωσαν οι λιμενικοί στο Αγ. Γεώργιος – Απαγόρευση απόπλου

Η έκτακτη επιθεώρηση των Λιμενικών στο Άγιος Γεώργιος που είναι ένα από τα δύο καραβάκια που κάνει τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Περαία – Ν. Επιβάτες, διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Έτσι το Άγιος Γεώργιος ρίχνει, προσωρινά, άγκυρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ ”ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 8681, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του  Λιμενικού, Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προέβη χθες σε έκτακτη επιθεώρηση του ως άνω πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό.

Έτσι τα δρομολόγια τα εκτελεί ο Κωνσταντής που πριν από μια εβδομάδα είχε προσαράξει κοντά στο Παλατάκι στην Καλαμαριά, χωρίς όμως άλλα προβλήματα.

Η απαγόρευση του απόπλου για το Άγιος Γεώργιος θα έχει  ως συνέπεια ορισμένες τροποποιήσεις στα δρομολόγια μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του δήμου Θερμαϊκού.