«Σκωτσέζικο ντούζ» από Ρέγκλινγκ για συντάξεις: «Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές»

«Σκωτσέζικο ντούζ» από Ρέγκλινγκ για συντάξεις: «Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές»

«Σκωτσέζικο ντούζ» προσέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας(ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στο μείζον  θέμα της εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων, στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

Σε ερώτηση αν η  ελληνική κυβέρνηση θα αντιστρέψει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο Ρέγκλινγκ  ήταν ξεκάθαρος λέγοντας: «Όχι. Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρά καλύτερος του αναμενόμενου. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό τον προϋπολογισμό. Αν αλλάξουν τις πολιτικές τους, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν έχουν αποδεσμευθεί ακόμη 100%».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ολλανδία θέλει πίσω τα χρήματά της, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Όχι, ο ESM θέλει πίσω τα χρήματά του. Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον Ολλανδό φορολογούμενο. Ούτε ένα σεντ από χρήματα του Ολλανδού φορολογούμενου δεν έχει δαπανηθεί έως τώρα για τα ελληνικά πακέτα στήριξης».