“Σκυταλοδρομία” διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για το Πολυνομοσχέδιο.

“Σκυταλοδρομία” διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για το Πολυνομοσχέδιο.

Σειρά διαδηλώσεων και τα συνεπαγόμενα κυκλοφοριακά προβλήματα, βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που συζητείται στη Βουλή.

Ήδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τευτλοπαραγωγοί έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην οδό Μητροπόλεως, εκφράζοντας την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, ενώ στο ΥΜΑΘ κατέληξε άλλη πορεία, της ΕΔΟΘ ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στο ΥΜΑΘ ήταν ήδη συγκεντρωμένοι από το μεσημέρι, εργαζόμενοι συμβασιούχοι των ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, με πανό και συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και του μνημονίου, όπως και κατά της αλλαγής των προϋποθέσεων προκήρυξης απεργίας.

Παρά τη μικρή συμμετοχή διαδηλωτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, σκηνικό το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί το απόγευμα.

Μετά από μια ανάπαυλα λίγων ωρών, η… “σκυταλοδρομία” των διαδηλώσεων συνεχίζεται στις 18:00, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα, που έχουν προγραμματίσει ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Με μικρή διαφορά ώρας, που έχει θέσει και τις αστυνομικές δυνάμεις σε εγρήγορση, θα  πραγματοποιηθεί στις 18:30 συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Αθηνα

Στην πρωτεύουσα, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν το πρωί, λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στο μέτωπο των διαδηλώσεων, από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκινά η μεσημεριανή πορεία της ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 17:00. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18:00 το απόγευμα.