Σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Αριστοτέλη Γ.Ζουμπά για “ακινησία” στα καθήκοντά του λόγω εμμονής με τα Μεταλλεία.

Σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Αριστοτέλη Γ.Ζουμπά για “ακινησία” στα καθήκοντά του λόγω εμμονής με τα Μεταλλεία.

Νέα πυρά δέχεται η δημοτική αρχή Αριστοτέλη στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, αυτή τη φορά από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΚΜ Στέλιο Βαλιάνο, για απουσία από όλα τα εκκρεμή ζητήματα της περιοχής ευθύνης του, λόγω της “μονοθεματικής ενασχόλησής του” με την πολεμική του ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Προηγήθηκαν οι κάτοικοι της Ουρανούπολης, που σε πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα του λιμανιού, κατηγόρησαν το δήμαρχο ότι έχει εγκαταλείψει την περιοχή στην τύχη της. Ο κ. Ζουμπάς τους απάντησε ότι κακώς τον κατηγορούν, αφού “για την Ουρανούπολη έχει πάει 30 φορές στην Αθήνα”.

Σήμερα ο κ. Βαλιάνος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, ότι στην πραγματικότητα έχει εγκαταλείψει το σύνολο των ζητημάτων ευθύνης της στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Χαλκιδική, είναι καιρός να αρχίσουν οι αλήθειες να ακούγονται πιο δυνατά από τις δικαιολογίες…

Αλήθεια, είναι, πως για τη δραματική κατάσταση στο λιμάνι της Ουρανούπολης, η Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη έχει επιδείξει την ακινησία που τον χαρακτηρίζει σε σειρά ζητημάτων, ανεξάρτητα από τις ευθύνες και άλλων.

Αλήθεια είναι πως ο ισχυρισμός του δημάρχου περί 30 ταξιδιών στην Αθήνα ειδικά για την Ουρανούπολη, χωρίς ούτε μια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των επαφών του, ή για να καταγγείλει την αναποτελεσματικότητά τους, είναι τόσο μακρινός από την πραγματικότητα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής κάθε σκεπτόμενου πολίτη του Αριστοτέλη. Όταν οι επισκέψεις του στο υπουργείο Υποδομών -διασταυρωμένα- μετριούνται στα δάχτυλα… μισού χεριού, τα όποια ταξίδια στην Αθήνα για την προσφιλή μονοθεματική του ενασχόληση (βλ. Μεταλλεία) δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απουσία του απ` όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει για πολλά θέματα που απασχολούν τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

Αλήθεια είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει οι αναπλάσεις σε Στρατονίκη, Μεγάλη Παναγία , Αρναία και άλλους οικισμούς.

Αλήθεια είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει τα αποχετευτικά έργα Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, που δεν λένε να ξεκινήσουν.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει για τον ανύπαρκτο ακόμα ΧΥΤΑ του Δήμου μας.

Αλήθεια είναι πως την ίδια ακινησία επιδεικνύει στο θέμα της ύδρευσης πολλών οικισμών που ταλαιπωρούνται συχνά.

Και άλλα και άλλα..

Ελπίζω το αίσθημα εγκατάλειψης που του εξέφρασαν οι κάτοικοι της Ουρανούπολης να τον συγκίνησε αρκετά, για να αρχίσει να ασχολείται και με άλλα θέματα του Δήμου Αριστοτέλη, πριν τον υποχρεώσουν ξανά οι περιστάσεις…”